7 Haziran 2011 Salı

YILLIK ÜCRETLİ İZİN

YILLIK ÜCRETLİ İZİN :
İşyerine girdiği günden başlayarak, deneme süresi de içinde olmak üzere en az bir yıl çalışmış olan işçinin yıllık ücretli izin hakkı vardır.
Yıllık ücretli izin;
Kıdemi 1-5 yıla kadar olanlara 24 işgünü,
Kıdemi 5-10 yıla kadar olanlara 26 işgünü,
Kıdemi10-15 yıla kadar olanlara 27 işgünü,
9
Kıdemi 15 yıl ve üzeri olanlara 29 işgünüdür.
a) Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında, izin sürelerine rastlayan bu sözleşme ile belirlenmiş hafta tatili, ulusal bayram, genel tatil ve Sosyal Güvenlik Kurumları ile anlaşmalı ve Özel Hastane raporuyla belirlenmiş istirahat günleri, izin süresinden sayılmaz.
b) Sözleşme kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izinleri, İzin Kurulu tarafından düzenlenir.
c) Herhangi bir nedenle işinden ayrılan işçinin kendisine, ölümü halinde yasal mirasçılarına hak edip de kullanmadığı izninin ücreti ödenir.
d) İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan başka ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme, hastalık izinleri yıllık izinden mahsup edilemez.
e) Yıllık izinlerin bir bölümü 12 işgününden az olmamak koşulu ile parçalı olarak kullandırabilir. İşçilerin izne çıkış tarihleri en geç 30 gün önceden tespit edilerek duyurulur. Bu tarihler duyurulmamış ve izne çıkma gününde izin süresinin bölünmesine ihtiyaç duyulmuşsa bu durumda işçiye ayrıca 2 gün ücretli yol izni verilir.
f) Aylık ücreti, üyelere izne çıkmadan önce ödenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder